Fiskfri fisksoppa
Fisksoppan utan fisk! Soppan får ändå mycket av den traditionella smaken från de färska örterna och citron. Toppa med cavi-art och finstrimlat nori sjögräs så får soppan en mjuk och behaglig smak av hav.

Ingredienser
Soppan | |
400g | Potatis |
200g | Morot |
200g | Palsternacka |
100g | Purjolök, 10 cm bit |
100g | Selleri |
100g | Fänkål |
Skalet av 1 citron | |
1l | Vatten |
2st | Buljongtärningar |
0,5st | Gräslökskruka |
1knippe | Dill |
3dl | Matgrädde, 15% |
Salt, svartpeppar | |
Till servering | |
Cavi-art | |
Sushi-nor |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Soppor Huvudrätter |
Specialkost | Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Halloween Jul Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Skala och tvätta alla rotsakerna.
- Skär potatis, palsternacka, seller i grova täningar, skär moroten och purjon i slantar, finhacka fänkålen.
- Sjud allt förutom dillen, gräslöken och grädden i 25-30 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
- Tillsätt finskuren gräslök, dill och grädde och låt koka upp.
- Servera tillsammans med finstrimlad nori och en klick caviart.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.