Fransk löksoppa
Servera med ostbröd.
8st | Gula lökar |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Grönsaksbuljong |
4st | Lagerblad |
1kruka | Bladpersilja |
Salt, svartpeppar | |
Socker | |
Rypsolja |
- Lägg rapsoljan och de skalade samt hackade lökarna och vitlöksklyftorna i en låg kastrull.
- Bryn löken i kastrullen tills den är gyllenbrun.
- Tillsätt ca 1 liter vatten.
- Tillsätt även buljongtärningen och lagerbladen (hackade).
- Låt sjuda tills löken är mjuk.
- Tillsätt vid behov mera vatten.
- Krydda med salt, socker och svartpeppar.
- Tillsätt slutligen bladpersiljan.
- Servera med bröd med ost.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.