Peruna-purjosipulikeitto
Tarjoa peruna-purjosipulikeitto tuoreen leivän kera.

Ingredienser
| 500g | perunaa |
| 1st | Keltasipulia |
| 200g | Purjoa |
| 2dl | Kermaa |
| Kasvislientä | |
| Suolaa | |
| Valkopippuria |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Soppor Huvudrätter |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Kuori perunat ja leikkaa pienempiin paloihin.
- Huuhtele ja suikaloi purjo.
- Leikkaa sipuli pienempiin paloihin.
- Keitä peruna, purjo ja sipuli n. 20 minuuttia kasvisliemessä.
- Aja sileäksi sauvasekoittimella ja lisää kerma.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna kiehua n. 10 min lisää. Suurusta maizenalla tarvittaessa.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






