Kasvisreseptit

Glutenfri rabarberspaj

En somrig och smulig rabarberpaj sötad med dadlar.
(0)
(670)
Tulosta
15stFärska dadlar
4dlMandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
1dlSmält kokosolja
0,5tskKardemumma
0,5tskSalt
150gRabarber
0.5-1mskHonung
Vanlijglass till servering
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa till en kladdig massa i en matberedare eller med en stavmixer.
  3. Lägg till mandelmjöl, smält kokosolja, kardemumma och salt och mixa till en smulig deg.
  4. Lägg till lite mera mjöl ifall degen blir för kladdig.
  5. Tryck ut hälften av degen i en form smord med kokosolja.
  6. Skala och tärna rabarber och bred ut över degen.
  7. Ringla flytande honung över rabarberbitarna och smula över resten av degen.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  9. Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar?
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.