Gratinerade bananer
Mjuka bananer, knapriga marie-kex samt jordnötter och krämig mascarponeost, en ypperlig efterrätt som är mycket enkel att tillaga.

Ingredienser
4st | Bananer |
6st | Mariekex |
1dl | Jordnötter |
50g | Mörk choklad |
2msk | Ljus sirap |
0,5tsk | Flingsalt |
Sötad mascarponeost | |
200g | Mascarponeost |
2msk | Kokossocker |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter |
Specialkost | Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Fest Sommar Valborg |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Blandat Ugn |
Gör så här:
- Krossa mariekexen, hacka jordnötterna och chokladen grovt, sätt i en skål.
- Tillsätt kokossocker, ljus sirap och flingsalt.
- Rör ihop till en massa.
- Skär en lång skåra längs med bananerna, fyll skåran med blandningen.
- Gratinera i 225 gradig ugn i 8 minuter.
- Servera med sötad mascarpone ost som rörs ihop av de 2 ingredienserna.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.