Kasvisreseptit

Grönsakspaella

En färgsprakande vegetarisk paella full av smak! Enkla ingredienser, härliga kryddor och det klassiska krispiga bottenskiktet gör den här rätten till en riktig vardagsfavorit – eller helglyx för hela familjen.
(0)
(2314)
Ingredienser
Tulosta
1stNärpes Grönsakers spetspaprika
200gNärpes Grönsakers körsbärstomater
1pktNärpes Grönsakers bönor
100gFrysta ärter
1stLiten lök
2stVitlökskyftor
1stNärpes Grönsakers chili
2dlPaellaris (Bomba eller Arborio)
5dlHet grönsaksbuljong
1mskTomatpuré
1tskRökt paprikapulver
0,5tskGurkmeja
2mskOlja
Salt
Svartpeppar
Finhackad persilja
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Äggfri
Vegan
Laktosfri
Glutenfri
Mjölkfri
Säsong
Skördetid
Vardagsmat
Kategori
Recept
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
30-60 min
Gör så här:
  1. Skär av stjälken på spetspaprikan, ta bort fröna och skiva tunt. Koka bönorna några minuter, skär sedan bort ändarna på bönorna och skär dem i munsbitar. Halvera körsbärstomaterna. Finhacka löken, vitlöken och chilin.
  2. Hetta upp en vid stekpanna eller en paellapanna. Tillsätt olja och fräs lök och vitlök på medelvärme i ett par minuter.
  3. Tillsätt paprikastrimlor och bönor, stek några minuter tills de börjar mjukna. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fortsätt fräsa ytterligare ett par minuter.
  4. Tillsätt riset och rör om. Lägg körsbärstomaterna och ärtorna ovanpå.
  5. Häll över den varma grönsaksbuljongen. Rör inte om mer, utan låt paellan sjuda stilla på medelvärme utan lock i cirka 20–25 minuter, tills vätskan har absorberats och riset är färdigt.
  6. Om ytan torkar innan riset är klart, tillsätt lite mer vätska. I slutet kan du göra små hål i paellans yta med en sked så att ångan kan släppas ut.
  7. På så sätt bildas det så kallad socarrat – det typiska, knapriga bottenskiktet i en paella.
  8. Låt paellan vila under lock i 5 minuter. Garnera gärna med persilja och servera med citronklyftor och halverade körsbärstomater.
Satokausikalenteri
Din kock:SatokausikalenteriFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.