Gurk-senapssallad
Kombinationen gurka och senap kanske inte är den första man tänker på men ja, den fungerar! Fräsch och uppfriskande, även därför ett perfekt tillägg till tyngre mat. Eller tänkte du eventuellt inte göra någon sås, ingen fara, denna korrigerar även den situationen.
![](https://images.ctfassets.net/4l94cdu8i7xu/1UisfqGcTAcp91XqmgBYnx/e4f957f8ce4d68c0a077f381a996c34a/Kurkku-sinappisalaatti_1400x800px.jpg?w=1400&h=800&q=75&fit=fill)
1st | Närpes Grönsakers gurka |
0,5st | Lök |
0,5kruka | Färsk dill |
1msk | Vittvinsvinäger |
2msk | Konjakssenap |
1tsk | Honung |
2dl | Creme fraiche |
0,5tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
- Klyv gurkan och ta bort mittdelen med en sked.
- Tärna gurkan.
- Hacka lök och dill och lägg dem med gurkan.
- Tillsätt även creme fraiche, vittvinsvinäger, konjakssenap (går bra att använda julsenapen som tidigare publicerats), honung och blanda.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Låt salladen stå i kylskåp minst en halv timme innan servering.
- Ett ypperligt tillägg till julbordet.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.