Havtornspudding
Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!

4,5dl | Vatten |
1,5dl | Havtornssaft |
1dl | Socker |
1krm | Vaniljpulver |
1dl | Grötris |
3dl | Vispgrädde |
- Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
- Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
- Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
- Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.