Havtornssoppa med mascarponeskum
Servera soppan ljummen och klicka i utav mascarponeskummet.

Havtornssoppa | |
2dl | Havtorn, frysta |
1dl | Socker |
1tsk | Vaniljsocker |
3,5dl | Vatten |
1msk | Potatismjöl |
Mascarponeskum | |
1msk | Florsocker |
75g | Mascarponeost |
1dl | Vispgrädde |
- Havtornssoppa
- Koka upp havtorn, vatten, socker och vaniljsocker, låt koka 2-3 minuter.
- Mixa med stavmixer, sila soppan i en bunke.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen.
- Rör ut potatismjölet i en liten mängd vatten, rör ner i soppan i en tunn stråle.
- Koka snabbt upp soppan igen bara så att den tjocknar.
- Mascarponeskum
- Vispa florsocker, mascarpone och vispgrädde till ett fluffigt skum.
- Servera soppan ljummen och klicka i utav mascarponeskummet.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.