Helppo linssikeitto
Linssikeitto on nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Sitä voi syödä aamupalalla, alkukeittona tai pääruokana. Linssikeitosta voi tehdä paksua tai aivan löysää tai jotain siltä väliltä. Itse tykkään vähän paksuhkosta, koska keitossa pitää olla vähän jotain rakennetta, eikä se saa olla mitään litkua.

Ingredienser
| 2dl | punaisia linssejä |
| 1 | Sipuli |
| 1msk | oliiviölyä |
| 1-2tsk | Tomaattipyrettä |
| 0,1tsk | currya tai kurkumaa |
| 0,2tsk | Suolaa |
| 0,1litra | Vettä |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Soppor |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
| Säsong | Vardagsmat |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Huuhtele linssit kulhossa, kunnes huuhteluvesi on lähes kirkasta.
- Kuori ja paloittele sipuli pieniksi.
- Lisää kattilaan öljy ja kuullota sipuleita hetken aikaa. Lisää sitten linssit ja sekoita.
- Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja lisää vettä kunnes linssit peittyvät (n. 5 dl).
- Mausta (lisää tomaattipyreetä jos haluat) ja lisää vettä (1-2 dl kerrallaan) tarpeen mukaan, niin että saat sopivan paksuista.
- Keitä (levy 2-4) reilu 30 minuuttia usein sekoittaen, koska linssikeitto tarttuu helposti pohjaan. Keitto on kypsää kun linssit ovat hajonneet.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






