Kasvisreseptit

Jordgubbspannacotta

Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
(0)
Tulosta
Pannacotta
3dlVispgrädde eller kaffegrädde
1Vaniljsocker
25mlRörsocker
0,5Kanel
250gFrysta jordgubbar
2Agar agar
0,5Citron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
50gFarinsocker
1Citronsaft
50gValnötter
  1. Pannacotta
  2. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  3. Låt småkoka några minuter.
  4. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  5. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  6. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
  7. Valnötter i farinsockerlag
  8. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  9. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.