Juures-nyhtökaurapata
Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.
1kpl | Sipuli |
500g | Pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..) |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
1tl | Suola |
Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa | |
5kpl | Mustapippuria |
250g | Nude nyhtökauraa |
- Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
- Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
- Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
- Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
- Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
- Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
- Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
- Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
- Valmis! Nauti
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.