Kaalilaatikko punajuurella ja fetalla
Punajuuren ihana väri tuo annokselle ja tarjoiluun ihanaa nautintoa.

Ingredienser
0,5st | Valkokaali |
1st | Fenkoli |
1st | Iso sipuli |
4st | Valkosipulinkynttä |
4st | Punajuuria, tuoreita |
2msk | Hunajaa |
1kruka | Tuoretta timjamia |
3dl | Kuohukermaa |
50g | Voita |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Öljyä paistamiseen | |
Pinnalle: | |
1pkt | Fetajuustoa |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Suikaloi kaikki kasvikset.
- Lisää paistinpannulle öljy ja lämmitä pannu keskilämmölle.
- Lisää pannulle kaali, fenkoli ja sipulisuikaleet.
- Sekoittele ja anna kasvisten pehmetä pannulla rauhassa.
- Lisää valkosipulinkynnet, sekoita edelleen.
- Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kaada kaali-fenkoli-sipuliseos uunivuokaan.
- Sekoita kulhossa punajuurisuikaleet, silputtu timjami, hunaja ja mausteet.
- Kaada punajuuri-mausteseos kaaliseokseen ja sekoita hyvin.
- Mausta vielä halutessani mustapippurilla.
- Kaada vuokaan kerma.
- Lisää loppu voi kuutioina paistokseen painelemalla ne uppeluksiin eri puolelle vuokaa.
- Paista uunin keskitasolla n. 80 min riippuen punajuurisuikaleiden koosta ja kypsymisvauhdista.
- Lisää murennettu feta kaalilaatikon päälle ja paista kunnes feta on sulanut.
- Tarjoile.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.