Kaalilaatikko punajuurella ja fetalla
Punajuuren ihana väri tuo annokselle ja tarjoiluun ihanaa nautintoa.

0,5kpl | Valkokaali |
1kpl | Fenkoli |
1kpl | Iso sipuli |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
4kpl | Punajuuria, tuoreita |
2rkl | Hunajaa |
1ruukku | Tuoretta timjamia |
3dl | Kuohukermaa |
50g | Voita |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Öljyä paistamiseen | |
Pinnalle: | |
1pkt | Fetajuustoa |
- Suikaloi kaikki kasvikset.
- Lisää paistinpannulle öljy ja lämmitä pannu keskilämmölle.
- Lisää pannulle kaali, fenkoli ja sipulisuikaleet.
- Sekoittele ja anna kasvisten pehmetä pannulla rauhassa.
- Lisää valkosipulinkynnet, sekoita edelleen.
- Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kaada kaali-fenkoli-sipuliseos uunivuokaan.
- Sekoita kulhossa punajuurisuikaleet, silputtu timjami, hunaja ja mausteet.
- Kaada punajuuri-mausteseos kaaliseokseen ja sekoita hyvin.
- Mausta vielä halutessani mustapippurilla.
- Kaada vuokaan kerma.
- Lisää loppu voi kuutioina paistokseen painelemalla ne uppeluksiin eri puolelle vuokaa.
- Paista uunin keskitasolla n. 80 min riippuen punajuurisuikaleiden koosta ja kypsymisvauhdista.
- Lisää murennettu feta kaalilaatikon päälle ja paista kunnes feta on sulanut.
- Tarjoile.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.