Kikärtsnudelsoppa
Kikärtsnudlar är ett bra alternativ till klassiska nudlar, dessutom väldigt proteinrika och vegansk!

Palsternacka | |
Morot | |
Purjo | |
Zucchini | |
Gul lök | |
Inhemsk spetspaprika | |
Vatten | |
Grönsaksbuljongtärningar | |
Kikärtsnudlar | |
Koriander | |
Röd chili | |
Salt och peppar |
- Koka upp vattnet tillsammans med buljontärningarna.
- Skala under tiden mororten och palsternackan, skär i strimlor.
- Skär även purjo, lök, paprika och zucchini i strimlor samt finhacka vitlöken.
- Sätt moroten, palsternackan, vitlöken och löken i den kokande buljongen, låt sjuda ca 5 min, tillsätt kikärtsnudlarna samt de övriga grönsakerna förutom koriandern och chilin, låt koka ytterligare 3-4 minuter.
- Smaka av soppan med salt och peppar, rör ner grovt hackad koriander samt finhackad chili i den färdiga soppan.
- Servera t.ex med ett gott ljust bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.