Kasvisreseptit

Kikärtsnudelsoppa

Kikärtsnudlar är ett bra alternativ till klassiska nudlar, dessutom väldigt proteinrika och vegansk!
(0)
(336)
Ingredienser
Tulosta
Palsternacka
Morot
Purjo
Zucchini
Gul lök
Inhemsk spetspaprika
Vatten
Grönsaksbuljongtärningar
Kikärtsnudlar
Koriander
Röd chili
Salt och peppar
Portioner
Kategorier
Maträtt
Soppor
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Laktosfri
Mjölkfri
Vegan
Säsong
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
30-60 min
Tillagningssätt
Kan göras på förhand
Kokat
Gör så här:
  1. Koka upp vattnet tillsammans med buljontärningarna.
  2. Skala under tiden mororten och palsternackan, skär i strimlor.
  3. Skär även purjo, lök, paprika och zucchini i strimlor samt finhacka vitlöken.
  4. Sätt moroten, palsternackan, vitlöken och löken i den kokande buljongen, låt sjuda ca 5 min, tillsätt kikärtsnudlarna samt de övriga grönsakerna förutom koriandern och chilin, låt koka ytterligare 3-4 minuter.
  5. Smaka av soppan med salt och peppar, rör ner grovt hackad koriander samt finhackad chili i den färdiga soppan.
  6. Servera t.ex med ett gott ljust bröd.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.