Kinakålsdolmar
Skulle det passa med en dolmdag?
Ofta hör man om hur kåldolmarna delar åsikter. Dessa kinakålsdolmar är iaf något nytt för smakknölarna! Passar som huvudrätt eller varför inte som småplock med någon passande dipp.
1st | Kinakål |
400g | Ris |
100g | Oliver |
2st | Morötter |
2msk | Bladtimjan |
100g | Bladkål |
2tsk | Salt |
1näve | Småsallader |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Klyv kinakålen och ta bort stjälken.
- Lossa bladen försiktigt.
- Förväll bladen i kokande vatten 2 minuter.
- Låt rinna av och kyl under kallt vatten.
- Hacka oliverna, bladtimjan och bladkål, samt riv morötterna.
- Blanda fyllningen jämt genom att lägga ris, riven morot, oliver, bladtimjan, bladkål och salt i en skål.
- Lägg fyllning på kinakålsbladen och rulla till knyten.
- Placera på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn 25-35 minuter, tills gyllenbruna.
- Dekorera med småsallader till servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.