Kasvisreseptit

Klimpsoppa

Traditionell syd-österbottnisk klimpsoppa med rotsaker, mustig buljong och klimpar – med eller utan russin!
(6)
(4931)
Tulosta
Soppa:
250gPotatis
100gPalsternacka
150gMorot
150gKålrot
100gSelleri
1stLök
1lVatten
2,5stBuljongtärning
0,5tskTorkad rosmarin
Salt
Klimpar
2,5dlMjöl
2stÄgg
2,5dlMjölk
0,5tskSalt
0,5dlRussin
Servering:
0,33krukaFärsk persilja
  1. Soppa:
  2. Skala alla rotsakerna och löken, skär i passliga ca 20 mm:s tärningar.
  3. Sätt i kastrull, häll på vatten tillsammans med buljongtärningar och rosmarin.
  4. Låt soppan småkoka ca 20 minuter, gör under tiden smeten till klimparna.
  5. Klimpar:
  6. Rör med en gaffel ihop mjölk, mjöl, ägg, och salt till en tjock jämn smet.
  7. Vill du ha russin i dina klimpar så tillsätt dem nu.
  8. Låt smeten stå en stund och svälla.
  9. Klicka i smeten i soppan med en stor tesked, som doppas i den heta buljongen, annars klibbar smeten fast på skeden.
  10. Klicka i smeten i den heta buljongen och låt dem koka med i soppan 5-10 minuter så att dom inte lämnar råa i mitten.
  11. Servering:
  12. Rör ner finskuren persilja i soppan och servera med ett gott färskt bröd till.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(6)

JLt
Jussi Löf testaa
:)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.