Lakritsdadlar med rostade hasselnötter
Dadlar + lakritspulver = sant! Lakritsdadlar är väldigt enkla att göra själv, bara som sådana eller fyllda med exempelvis nötter.

Ingredienser
| 15st | Färska dadlar, kylskåpskalla |
| 1dl | Hasselnötter |
| 1msk | Kokosolja |
| 1msk | Rålakritspulver |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Efterrätter |
| Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
| Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Jul Fest Sommar Skördetid Valborg |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 15 min |
| Tillagningssätt | Kokat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna och tryck in 2-3 hasselnötter per dadel.
- Doppa dadlarna i smält kokosolja och rulla i lakritspulver.
- Förvaras kallt.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






