Lingonkokta päron
Syran i lingonen och sötman i päronen blir en gudomlig efterrätt.

Ingredienser
4st | Päron, kärnfria |
3msk | Rörsocker |
1,5dl | Frysta lingon |
1tsk | Vaniljsocker |
1krm | Kanel |
6dl | Vatten |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter Mellanmål |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Skala päronen, lämna kvar skaftet. Skär botten rak på päronen så är det lättare att få dem att stå på tallriken sen.
- Placera päronen i en kastrull, häll på resten av ingredienserna. Låt päronen puttra ca 15 minuter, om päronen som du använder är väldigt omogna så låt koka några minuter extra, känn med en kniv när dom är helt mjuka.
- Lyft upp ur lagen och låt svalna några minuter innan servering.
- Servera med de kokta lingonen och glass, vaniljsås eller vispgrädde.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.