Kasvisreseptit

Lingonkokta päron

Syran i lingonen och sötman i päronen blir en gudomlig efterrätt.
(0)
(464)
Ingredienser
Tulosta
4stPäron, kärnfria
3mskRörsocker
1,5dlFrysta lingon
1tskVaniljsocker
1krmKanel
6dlVatten
Portioner
Kategorier
Maträtt
Efterrätter
Mellanmål
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Skala päronen, lämna kvar skaftet. Skär botten rak på päronen så är det lättare att få dem att stå på tallriken sen.
  2. Placera päronen i en kastrull, häll på resten av ingredienserna. Låt päronen puttra ca 15 minuter, om päronen som du använder är väldigt omogna så låt koka några minuter extra, känn med en kniv när dom är helt mjuka.
  3. Lyft upp ur lagen och låt svalna några minuter innan servering.
  4. Servera med de kokta lingonen och glass, vaniljsås eller vispgrädde.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.