Linspasta med vitlökspersiljeolja
Välj fritt vilken pasta du vill använda.

1burk | Förkokta linser |
Pasta | |
Vitlökspersiljeolja: | |
1kruka | Persilja |
2st | Vitlöksklyftor |
Olivolja | |
0,5st | Citron, saften |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
1dl | Parmesanost |
- Tillred först vitlöks-persiljeoljan.
- Kör persilja, olja, citronsaft, vitlöksklyftorna och kryddorna i en mixer, tillsätt olja litet åt gången tills konsistensen är sån som du vill ha.
- Skölj linserna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm upp linserna (om man vill kan man också använda dem som rumsvarma).
- Blanda olja, pasta och linserna.
- Riv lite parmesanost och mal lite svartpeppar ovanpå pastan.
- Servera genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.