Linspasta med vitlökspersiljeolja
Välj fritt vilken pasta du vill använda.

1burk | Förkokta linser |
Pasta | |
Vitlökspersiljeolja: | |
1kruka | Persilja |
2st | Vitlöksklyftor |
Olivolja | |
0,5st | Citron, saften |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
1dl | Parmesanost |
- Tillred först vitlöks-persiljeoljan.
- Kör persilja, olja, citronsaft, vitlöksklyftorna och kryddorna i en mixer, tillsätt olja litet åt gången tills konsistensen är sån som du vill ha.
- Skölj linserna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm upp linserna (om man vill kan man också använda dem som rumsvarma).
- Blanda olja, pasta och linserna.
- Riv lite parmesanost och mal lite svartpeppar ovanpå pastan.
- Servera genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.