Kasvisreseptit

Marokansk gryta

Den marokanska grytan är sött stark och fyllande. Med grytan serveras couscous med citronsmak, couscous är tillverkat av durummjöl och blir klara på några minuter utan kokning. De söta granatäpplena ger syrlighet och sötma.
(0)
(1140)
Tulosta
Gryta:
2mskOlja
2stRödlök
4stVitlöksklyfta
100gSvamp (enligt egen smak)
1stNärpes Grönsakers gul paprika
1stNärpes Grönsakers röd paprika
2stNärpes Grönsakers tomat
1tskMald koriander
1tskMald ostkummin
1tskKanel
0,5tskGurkmeja
1mskHarissapasta
400gSkalade hela burktomater
2dlVatten
1-2tskSalt
10stTorkad dadel
1burkMogna vitbönor
Citroncouscous:
2mskOlja
3dlVatten
1tskCitronskal
2mskCitronsaft
2,5dlCouscous
0.5-1tskSalt
1tskTorkad mynta
1buntFärsk persilja
0,5stGranatäppel kärnor
  1. Paprikan kan bytas ut mot spetspaprika
  2. Vita bönorna kan bytas mot kikärter eller andra bönor/linser. Passar även med härkis, pulled havre el dyl.
  3. Värm ugnen till 150 grader.
  4. Grytan:
  5. Lägg en ugnsform på spisen och lägg i lite olja.
  6. Skala och skär rödlöken i fyra delar.
  7. Bryn dem och hela skalade vitlökar en stund i oljan.
  8. Tillsätt svamparna och bryn lätt.
  9. Skär paprikorna och tärna tomaterna i åtta delar.
  10. Skölj av bönorna och låt vattnet rinna av.
  11. Tillsätt alla ingredienser i grytan och lägg in den i ugnen ca 1.5 timmar.
  12. Rör om emellanåt.
  13. Då grytan är klar och den är tagen ur ugnen är det dags att göra couscousen:
  14. Koka upp vatten och tillsätt olja, citronsaft och citronskal.
  15. Häll couscousen i en skål och häll på vatten.
  16. Låt dra sig övertäckt några minuter.
  17. Blanda om med en gaffel och tillsätt mynta och hackad persilja.
  18. Krydda med salt.
  19. Halvera granatäpplet och håll det i handen över vattenskålen med den skärda delen neråt.
  20. Knacka på skalet med tex en träslev så att kärnorna faller i vattenskålen.
  21. Skalbitarna lämnar på ytan därifrån de är lätta att plocka bort.
  22. Sila kärnorna och blanda dem i couscousen.
  23. Servera couscousen tillsammans med grytan.
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

RR
Raija Reponen
Harissa peitti alleen kaikki muut mausteet. Sitä ei voi laittaa ruokalusikallista, teelusikallinen voi olla liikaa. Minun piti ruokakermalla liudentaa ruokaa, jotta saatoin sitä syödä.
Kasvisreseptit.fi
Hyvä huomio. On hyvä testata hieman vähemmällä jos ei pidä harissasta.

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.