Kasvisreseptit

Minipavlovas

Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
(0)
(537)
Ingredienser
Tulosta
Maränger
3stÄggvitor
3dlStrösocker
1tskVaniljsocker
1tskPressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2stEkologista citroner
2stÄgg
2dlStrösocker
80gSmör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver
Portioner
Kategorier
Maträtt
Efterrätter
Specialkost
Glutenfri
Laktosfri
Säsong
Vardagsmat
Fest
Sommar
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kokat
Blandat
Ugn
Gör så här:
  1. Maränger
  2. Separera äggvitor och gulor.
  3. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  4. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  5. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
  7. Lemoncurd, 1 sats
  8. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  9. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  10. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  11. Låt svalna helt.
  12. Montering och dekorering
  13. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  14. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.