Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?

Ingredienser
Maränger | |
3st | Äggvitor |
3dl | Strösocker |
1tsk | Vaniljsocker |
1tsk | Pressad citronsaft |
Lemoncurd, 1 sats | |
2st | Ekologista citroner |
2st | Ägg |
2dl | Strösocker |
80g | Smör |
Vatten | |
Till servering | |
Vispad grädde | |
Färska bär | |
Ananaskörsbär | |
Körvel eller citronmeliss | |
Florsocker | |
Kakaopulver |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter |
Specialkost | Glutenfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Fest Sommar |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat Blandat Ugn |
Gör så här:
- Maränger
- Separera äggvitor och gulor.
- Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
- Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
- Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
- Lemoncurd, 1 sats
- Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
- Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
- Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
- Låt svalna helt.
- Montering och dekorering
- Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
- Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.