Kasvisreseptit

Morotskokosbollar

Underbart goda dadelbollar med smak av morotskaka.
(0)
(1192)
Tulosta
12stFärska dadlar
2dlPumpafrön
1dlSolrosfrön
2dlHavregryn
1,5mskKokosolja
2dlRiven morot
1mskKanel
0,5tskKardemumma
0,5tskSalt
1,5dlKokosflingor att rulla i
  1. Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna i en matberedare.
  2. Mixa till en kladdig smet.
  3. Du kan även använda en stavmixer.
  4. Smält kokosolja.
  5. Lägg pumpa- och solrosfrön, havregryn och smält kokosolja i matberedaren och mixa.
  6. Du kan behöva skrapa ner smeten från kanterna ett par gånger.
  7. Finriv morot.
  8. Lägg till citronsaft, kanel, kardemumma, salt och den rivna moroten i smeten och mixa ytterligare.
  9. Smeten ska vara kladdig men tillräckligt fast för att rullas till bollar.
  10. Lägg till lite mera havregryn ifall smeten är för lös.
  11. Forma smeten till runda bollar och rulla i kokosflingor.
  12. Placera på ett fat och ställ i frysen i minst 2 h innan servering.
  13. Förvaras frysta, behöver inte tinas innan servering.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.