Morotssoppa
Inled veckan med en härligt gul morotssoppa som fått smak av färsk timjan, stjärnanis och apelsin!
500g | Morot |
2st | Små gula lökar |
1st | Solo vitlök |
5kvistar | Färsk timjan |
50g | Rypsolja |
2st | Stjärnanis |
1msk | Honung |
1st | Apelsin |
6dl | Vatten |
1,5st | Buljongtärning |
0,5mm | Gurkmeja |
0,5mm | Vitpeppar |
2,5dl | Sojagrädde |
- Skala och tvätta morötterna.
- Skala löken och vitlöken, skär bort skalet på apelsinen.
- Skär morötterna i slantar och finhacka lök, vitlök, och timjan, fräs i oljan i en kastrull.
- Tillsätt stjärnanis, honung och grovt skuren apelsin, slå på vattnet.
- Låt koka upp och tillsätt ännu buljongtärningarna och kryddor.
- Låt koka under lock ca 20 minuter.
- Lyft ur de hela stjärnanisarna, slå på grädden och låt koka upp.
- Mixa soppan helt slät med kannmixer eller med stavmixer.
- Servera t.ex med en klick turkisk yoghurt, timjanskott samt en god olja som du droppar över.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.