Kasvisreseptit

Morotssoppa

Inled veckan med en härligt gul morotssoppa som fått smak av färsk timjan, stjärnanis och apelsin!
(0)
Tulosta
500gMorot
2stSmå gula lökar
1stSolo vitlök
5kvistarFärsk timjan
50gRypsolja
2stStjärnanis
1mskHonung
1stApelsin
6dlVatten
1,5stBuljongtärning
0,5mmGurkmeja
0,5mmVitpeppar
2,5dlSojagrädde
  1. Skala och tvätta morötterna.
  2. Skala löken och vitlöken, skär bort skalet på apelsinen.
  3. Skär morötterna i slantar och finhacka lök, vitlök, och timjan, fräs i oljan i en kastrull.
  4. Tillsätt stjärnanis, honung och grovt skuren apelsin, slå på vattnet.
  5. Låt koka upp och tillsätt ännu buljongtärningarna och kryddor.
  6. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  7. Lyft ur de hela stjärnanisarna, slå på grädden och låt koka upp.
  8. Mixa soppan helt slät med kannmixer eller med stavmixer.
  9. Servera t.ex med en klick turkisk yoghurt, timjanskott samt en god olja som du droppar över.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.