Morotsspätt
Morotsspätt ger trevlig färg till matbordet och sötma i munnen. Servera som en del av huvudrätten eller som förrätt, trevligt tillägg även till tapasbordet.
8st | Morötter, mellanstora |
8st | Grillspätt |
0,5tsk | Svartpeppar |
2tsk | Salt |
1kruka | Persilja |
0,5dl | Rypsolja |
- Lägg ugnen på 185 grader.
- Massera rypsolja, salt och svartpeppar på morötterna.
- Lägg ett bakplåtspapper på ugnsplåten och lägg morötterna därpå.
- Grädda i 30-35 minuter i ugn till att klara.
- Låt dem svalna.
- Tryck grillspätten genom morötterna.
- Snurra på spätten och skär med ett knivblad ett spår runt hela morötterna.
- Dra ut moroten i spåret över grillspättet.
- Strö på hackad persilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.