Nicecream med hallon och lakrits
Kanske det enklaste sättet att göra en fräsch glass på: Nicecream! Basen i glassen är fryst banan, så har du bananer liggandes som börjar bli mogna, skär i bitar i och sätt i en påse i frysen. Vips så svänger man ihop glassen som går att variera i smak med t ex vitchoklad, mango, apelsin osv.

Ingredienser
300g | Banan, fryst |
100g | Lakrits |
150g | hallon, inhemska, frysta |
Saften av 1/2 citron |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter |
Specialkost | Äggfri Laktosfri Mjölkfri Vegan |
Säsong | Vardagsmat BBQ Halloween Jul Fest Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Skär banan i bitar, ställ i frysen 3-4 h.
- Mixa alltsammans i matberedare, kör länge tills blandningen blir till glasskonsistens.
- Servera gärna med halvfrusna hallon och några extra bitar färsk lakrits.
- Glassen är ingen glass man kan spara i frysen utan bör ätas direkt.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.