Nötfria pepparkaksbollar
För den som tycker att pepparkaksdegen är det bästa med pepparkakor är detta det ultimata julgodiset. Innehåller varken nötter, gluten, mjölk eller vitt socker.

1dl | Kokosolja |
20st | Färska dadlar |
2dl | Havregryn |
1dl | Pumpakärnor |
0,5dl | Kakao |
1tsk | Kanel |
1tsk | Nejlika |
0,5tsk | Kardemumma |
0,5tsk | Ingefära |
0,5tsk | Salt |
Lite kakao att rulla i |
- Smält kokosolja i en kastrull.
- Kärna ur dadlarna och lägg en matberedare tillsammans med kokosoljan.
- Mixa till en kladdig deg.
- Lägg till havregryn, pumpakärnor och kakao och fortsätt mixa.
- Lägg slutligen till alla kryddor och mixa lite till så att allting blandas.
- Degen ska vara fast men kladdig när den är färdig.
- Rulla bollar med händerna och placera på ett stort fat.
- Rulla förslagsvis hälften av bollarna i kakao.
- Ställ i kylen ett par timmar innan servering.
- Förvaras kallt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.