Paprika-Majssoppa
Paprika-Majssoppa med rostad cheddar

Ingredienser
Soppan | |
3st | Paprikor, gula |
2st | Gullökar |
2dl | Majs |
2st | Solo vitlökar |
0,5dl | Olja |
5dl | Vatten |
2st | Grönsaksbuljong |
2dl | Matgrädde |
Salt, svartpeppar | |
Rostad cheddar | |
100g | Cheddar, lagrad |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Soppor Huvudrätter Förrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Valborg |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min 30-60 min |
Tillagningssätt | Kokat Mixat Ugn Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Soppan
- Skär paprika, lök samt vitlök i grova bitar.
- Fräs alla grönsakerna i en kastrull, häll på vatten samt buljongtärningar.
- Låt koka 10 minuter under lock, häll i matgrädde och låt det koka upp.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i kannmixer.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med rostad cheddarost och en god olja att ringla över.
- Rostad cheddar
- Riv grovt.
- Bre ut över en mindre ugnsplåt (20x30 cm) och rosta i 250 grader i 5 minuter.
- Låt svalna och krossa i mindre bitar.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.