Kasvisreseptit

Paprika-Majssoppa

Paprika-Majssoppa med rostad cheddar
(0)
(689)
Tulosta
Soppan
3stPaprikor, gula
2stGullökar
2dlMajs
2stSolo vitlökar
0,5dlOlja
5dlVatten
2stGrönsaksbuljong
2dlMatgrädde
Salt, svartpeppar
Rostad cheddar
100gCheddar, lagrad
  1. Soppan
  2. Skär paprika, lök samt vitlök i grova bitar.
  3. Fräs alla grönsakerna i en kastrull, häll på vatten samt buljongtärningar.
  4. Låt koka 10 minuter under lock, häll i matgrädde och låt det koka upp.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i kannmixer.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera med rostad cheddarost och en god olja att ringla över.
  8. Rostad cheddar
  9. Riv grovt.
  10. Bre ut över en mindre ugnsplåt (20x30 cm) och rosta i 250 grader i 5 minuter.
  11. Låt svalna och krossa i mindre bitar.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.