Paprika-Majssoppa
Paprika-Majssoppa med rostad cheddar

Soppan | |
3st | Paprikor, gula |
2st | Gullökar |
2dl | Majs |
2st | Solo vitlökar |
0,5dl | Olja |
5dl | Vatten |
2st | Grönsaksbuljong |
2dl | Matgrädde |
Salt, svartpeppar | |
Rostad cheddar | |
100g | Cheddar, lagrad |
- Soppan
- Skär paprika, lök samt vitlök i grova bitar.
- Fräs alla grönsakerna i en kastrull, häll på vatten samt buljongtärningar.
- Låt koka 10 minuter under lock, häll i matgrädde och låt det koka upp.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i kannmixer.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med rostad cheddarost och en god olja att ringla över.
- Rostad cheddar
- Riv grovt.
- Bre ut över en mindre ugnsplåt (20x30 cm) och rosta i 250 grader i 5 minuter.
- Låt svalna och krossa i mindre bitar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.