Paprika-Majssoppa
Paprika-Majssoppa med rostad cheddar

Soppan | |
3st | Paprikor, gula |
2st | Gullökar |
2dl | Majs |
2st | Solo vitlökar |
0,5dl | Olja |
5dl | Vatten |
2st | Grönsaksbuljong |
2dl | Matgrädde |
Salt, svartpeppar | |
Rostad cheddar | |
100g | Cheddar, lagrad |
- Soppan
- Skär paprika, lök samt vitlök i grova bitar.
- Fräs alla grönsakerna i en kastrull, häll på vatten samt buljongtärningar.
- Låt koka 10 minuter under lock, häll i matgrädde och låt det koka upp.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i kannmixer.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera med rostad cheddarost och en god olja att ringla över.
- Rostad cheddar
- Riv grovt.
- Bre ut över en mindre ugnsplåt (20x30 cm) och rosta i 250 grader i 5 minuter.
- Låt svalna och krossa i mindre bitar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.