Paprikadip
Dipsås som passar såväl med grillade som med rostade grönsaker.

3st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
2st | Rödlökar, skalade |
2st | Vitlöksklyftor, skalade |
1dl | Olivolja |
3dl | Vatten |
2msk | Rödvinsvinäger |
Salt | |
Svartpeppar | |
Socker |
- Skär paprikorna, rödlöken och vitlöksklyftorna.
- Värm upp kastrullen på spisen.
- Tillsätt olivolja i kastrullen.
- Tillsätt grönsakerna och fräs 1-2 minuter.
- Tillsätt vatten och rödvinsvinäger.
- Låt sjuda på låg värme tills klara.
- Låt vätskan avdunsta nästan helt
- Lägg massan i en mixer och blanda till att den är slät.
- Krydda med salt, svartpeppar och socker.
- Servera med klyftpotatis.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.