Paprikadip
Dipsås som passar såväl med grillade som med rostade grönsaker.

Ingredienser
| 3st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
| 2st | Rödlökar, skalade |
| 2st | Vitlöksklyftor, skalade |
| 1dl | Olivolja |
| 3dl | Vatten |
| 2msk | Rödvinsvinäger |
| Salt | |
| Svartpeppar | |
| Socker |
Portioner
Gör så här:
- Skär paprikorna, rödlöken och vitlöksklyftorna.
- Värm upp kastrullen på spisen.
- Tillsätt olivolja i kastrullen.
- Tillsätt grönsakerna och fräs 1-2 minuter.
- Tillsätt vatten och rödvinsvinäger.
- Låt sjuda på låg värme tills klara.
- Låt vätskan avdunsta nästan helt
- Lägg massan i en mixer och blanda till att den är slät.
- Krydda med salt, svartpeppar och socker.
- Servera med klyftpotatis.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







