Kasvisreseptit

Pasta med rostade tomater

Inhemska körsbärstomater ger bra smak åt den här rätten.
(0)
Tulosta
1Körsbärstomater, inhemska
1Broccoli, inhemsk
1Solovitlök
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Citronsaft
Pasta
Till servering:
1dlOst, parmesan, pecorino, feta, getost.. allt går!
  1. Börja med att dela körsbärstomaterna och sätt ugnen på 170 grader.
  2. Riv vitlöken och rulla in vitlöken i tomaterna för hand. Putsa och skär broccolin till små munsbitar. Blanda broccolin med tomaterna.
  3. Krydda med salt, svartpeppar, en skvätt med citronsaft och olivolja.
  4. Häll tomat-broccoli blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ungen i ca 45 minuter i 170 grader. Rör om vid behov.
  5. Sätt pastavattnet för uppkokning, salta ordentligt. Koka pastan al dente och sila av. Sätt pastan tillbaka i kastrullen.
  6. Ta ut grönsakerna från ugnen och rör ner dem i pastan. Häll i lite olivolja, och mal ner lite svartpeppar. Lyft en portion på tallriken.
  7. Riv/smula ost ovanpå portionen. (häll lite citronsaft ovanpå). Avnjuts rykande het. Ja lovar att du ta mera, för det här är såå gott!
AP
:Anne Pfitzner
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.