Pirtelö veriappelsiinilla
Juuri nyt tammi-helmikuussa löydämme Sisilialaisen veriappelsiinin kaupoistamme. Punaisen verenkaltaisen värin se saa kylmistä öistä Sisiliassa, maku on hiukan voimakkaampi kuin tavallisessa appelsiinissa mutta maku on hieno ja makea.

Ingredienser
| 4st | Veriappelsiinia |
| 1litra | Vaniljajäätelöä |
| 2dl | Mantelimaitoa, makeuttamatonta |
| 1tsk | Kanelia |
| 1krm | Vaniljajauhetta, aitoa |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Efterrätter Drycker |
| Specialkost | Glutenfri Laktosfri |
| Säsong | Vardagsmat Fest |
| Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
| Tillredningstid | Mindre än 15 min |
Gör så här:
- Leikkaa veriappelsiinin kuori pois.
- Sekoita kaikki tehosekoittimeen.
- Tarjoillaan heti korkeista laseista.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






