Pulled havre gryta med rotsaker
En enkel och värmande gryta. Bäst avnjuten med ordentlig potatismos <3 Alla rotsaker fungerar! Pulled havren tillsätts först i slutet så att dess struktur bibehålls.

1st | Lök |
500g | Hackade rotsaker |
1st | Grönsaksbuljong |
1tsk | Salt |
Timjan, 1 msk torkad och några kvistar | |
5st | Svarpeppar |
250g | Nude pulled pork |
- Skala och hacka lök och rotsaker.
- Lägg rotsakerna och löken i en ugnsform, häll över vatten så att rotsakerna täcks nästan helt.
- Krossa på grönsaksbuljongen, tillsätt salt, svartpeppar och timjan.
- Värm ugnen till 200 grader, låt rotsakerna få färg i ca 30 min.
- Sänk värmen i ugnen till 175 grader och låt gräddas i ca 1 timme.
- Om du har en låg men vid form, kan du behöva tillsätta vatten.
- Stek pulled havren i rikligt med olja i panna till att den är krispig, krydda med salt och tillsätt i grytan.
- Lägg grytan i ugnen ännu 15 minuter.
- Klar! Njut
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.