Kasvisreseptit

Pumpcurry

Söt, mild och lätt lagad curry. Denna passar bra som första prov till curry-världen. Du kan skära pumpan och löken i förväg så sparar du tid när den skall tillredas. Vid användning av mogna bönor så skölj bort spadet av dem. Denna är även förmånlig.
(0)
Tulosta
0,5stMyskpumpa
4stVitlöksklyftor
1stLök
2mskLönnsirap
4mskCurry
0,5tskVeylon kanel
0.5-1tskIngefärapulver
1tskPanang currypasta)
1nypaSalt
1mskGrönsaksbuljongpulver
250gPasserad tomat
2dlKokosmjölk
1tskKidney- eller vitbönor
  1. Skala pumpan och tärna i passligt stora bitar, alltså bitar i den storlek du vill äta dem.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Lägg pumpa och lökbitarna på pannan.
  4. Låt dem vara där ett tag.
  5. Tillsätt vid behov vatten så att de inte brinner.
  6. Tillsätt curry, kanel, ingefärapulver, salt och grönsakspulver samt 3-4 dl vatten.
  7. Låt koka i några minuter.
  8. Tillsätt passerad tomat och kokosmjölk samt bönor.
  9. Koka ca 20 minuter, tills att pumpan är mjuk.
  10. Servera med ris.
M
:Maikkik
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.