Kasvisreseptit

Riktig tzatziki

Wow, vilka smaker! I äkta tzatziki får vitlöken gotta sig i yoghurten i minst en timme, och gurkan skall vara ordentligt avrunnen, vilket gör såsen härligt krämig. Dill passar perfekt som krydda i tzatziki!
(0)
(2357)
Ingredienser
Tulosta
0,5stNärpes Grönsakers gurka
3dlTurkisk yoghurt
2stVitlöksklyftor
2mskOlivolja
1mskVitvinsvinäger
0,5tskSalt
1mskFinhackad dill
Portioner
Kategorier
Maträtt
Såser och marinader
Sallader
Tillbehör
Specialkost
Äggfri
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Vardagsmat
Sommar
Skördetid
Fest
BBQ
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Blandat
Gör så här:
  1. Riv gurkan och låt den rinna av i en sil i minst en timme.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och blanda dem i yoghurten tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger och salt. Låt yoghurten stå och dra i kylskåpet medan gurkan rinner av.
  3. Blanda den rivna gurkan i yoghurten. Rör också ner dill. Smaka av. Servera tzatzikin exempelvis tillsammans med grönsaksbiffar.
Satokausikalenteri
Din kock:SatokausikalenteriFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.