Riktig tzatziki
Wow, vilka smaker! I äkta tzatziki får vitlöken gotta sig i yoghurten i minst en timme, och gurkan skall vara ordentligt avrunnen, vilket gör såsen härligt krämig. Dill passar perfekt som krydda i tzatziki!

Ingredienser
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
3dl | Turkisk yoghurt |
2st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olivolja |
1msk | Vitvinsvinäger |
0,5tsk | Salt |
1msk | Finhackad dill |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Såser och marinader Sallader Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Äggfri Glutenfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid Fest BBQ |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Blandat |
Gör så här:
- Riv gurkan och låt den rinna av i en sil i minst en timme.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna och blanda dem i yoghurten tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger och salt. Låt yoghurten stå och dra i kylskåpet medan gurkan rinner av.
- Blanda den rivna gurkan i yoghurten. Rör också ner dill. Smaka av. Servera tzatzikin exempelvis tillsammans med grönsaksbiffar.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.