Risnudelwok
Veganmat i långpanna, för hela familjen!
250g | Sparris |
100g | Broccolini |
200g | Blomkål |
200g | Morot |
250g | Paprika |
Salta | |
Svartpeppar | |
3msk | Rapsolja |
2msk | Asiatisk grönsaksfond |
1tsk | Harissa |
150g | Vermicelli risnudlar |
Till servering | |
Vårlök | |
Timjam, finhackad |
- Ställ ugnen på 250 grader.
- Tvätta grönsakerna.
- Skär sparrisen, broccolinin, moroten och paprikan i stavar, blomkålen i buketter som sedan skärs ner till skivor.
- Skär sparrisen, broccolinin, moroten och paprikan i stavar, blomkålen i buketter som sedan skärs ner till skivor.
- Rör ihop olja, asiatisk grönsaksfond och harissa i en skål, fördela över grönsakerna på båda plåtarna.
- Salta och peppra, rör runt så att kryddblandningen fördelas jämt.
- Stek i ugn ca 10-12 minuter varmluftsläge.
- Koka under tiden vermicellinudlar i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
- Varva grönsakerna med ett lager kokta nudlar, sätt resten av grönksakerna ovanpå, strö över ringar av vårlök och finhackad timjan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.