Kasvisreseptit

Rostad kronärtskockasoppa

Kyligt väder är en utmärkt tid för soppor. Soppor är mångsidiga och tillagas ofta för att kunna värma upp. Kronärtskockans något nötaktiga och sötaktiga smak är näringsrik och en utmärkt ingrediens i soppor. Liksom soppor i allmänhet tar deras tillagning tid, men det är verkligen värt det, och du vinner ju i princip tillbaka den tiden genom att laga mat för två dagar. Rostad kronärtskocksoppa är en enkel, läcker rätt som passar som allt från förrätt till huvudrätt.
(2)
(184)
Tulosta
1kgKronärtskocka
0,5dlRypsolja
1mskSalt
50gSmör
1lMjölk
2dlGrädde
  1. Värm ugnen till 165 grader.
  2. Tvätta kronärtskockorna.
  3. Bred ut kronärtskockorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Massera rypsolja och salt på kronärtskockorna.
  5. Rosta 30-40 minuter.
  6. Till att kronärtskockorna är brynda och klara.
  7. Värm en stor kastrull.
  8. Tillsätt smör och kronärtskockorna i kastrullen.
  9. Bryn i ett par minuter.
  10. Tillsätt mjölk och matgrädde i kastrullen.
  11. Värm upp och mixa.
  12. Smaka av.
  13. Tillsätt vid behov salt.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.