Kasvisreseptit

Rostad tomat-paprikarisotto

En härlig gräddig risotto med rostade Närpes Grönsakers körsbärstomater, spetspaprika och chili. Tomaterna och paprikorna får ännu mer smak och sötma genom att rosta dem. På sidan kan en underbar basilikaolja placeras som kronar hela portionen.
(5)
(698)
Tulosta
Risotto:
250gNärpes Grönsakers körsbärstomat
1stNärpes Grönsakers spetspaprika
Olja
1stLök
2stVitlöksklyftor
1tskTorkad timjan
1,5dlRisottoris
1dlVitt vin
1stNärpes Grönsakers röd chili
7dlKokande vatten
2stGrönsaksbuljongtärning
0,5tskSalt
50gParmesan
Basilika-olja:
0,5dlRypsolja
0,5dlOlivolja
1krukaBasilika
1stVitlöksklyfta
0,5tskSalt
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär paprika i bitar och ta bort kärnhuset (går bra med såväl vanlig som spetspaprika).
  3. Lägg körsbärstomaterna och paprikabitarna på en ugnsform och slingra på olja.
  4. Lägg formen så högt upp i ugnen som möjligt i ca 20 minuter.
  5. Börja med risotton under tiden:
  6. Skala och hacka löken och vitlöken.
  7. Lägg olja på botten av en kastrull med tjock botten och bryn lökarna till att de är mjuknar.
  8. Tillsätt risottoriset, torkad timjan (krossa den mellan fingrarna) och vitt vin.
  9. Låt koka till att riset dragit i sig vinet.
  10. Sänk värmen till mellan nivå.
  11. Koka upp vatten och blanda i två tärningar grönsaksbuljong.
  12. Hacka chilin liten och ta bort kärnorna.
  13. Tillsätt chilin och grönsaksspad en dl åt gången i kastrullen.
  14. Låt grönsaksbuljongen dras in i riset innan häller på mera.
  15. Rör hela tiden om så att riset inte fastnar i bottnen.
  16. Då tomaterna och paprikorna varit i ugnen 20 minuter tillsätt även dem i kastrullen.
  17. Blanda väl.
  18. Låt risotton koka till att riset är kompakt med mjukt.
  19. Vätska torde finnas så att risotton är gräddig men inte vattnig.
  20. Tillsätt slutligen parmesan och salt.
  21. Servera med basilika-olja.
  22. Basilika-olja:
  23. Mixa alla ingredienser med en stavmix.
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(5)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.