Rotsak-paprikarösti
Till servering strö svartpeppar och hackad bladpersilja på röstin.

2st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
4st | Fasta inhemska potatisar |
1st | Palsternacka |
200g | Riven parmesanost |
1tsk | Salt |
Svartpeppar från kvarn | |
Färsk bladpersilja | |
Ryps eller rapsolja till stekning |
- Blanda de rivna rotsakerna och paprikorna.
- Krydda med salt.
- Tillsätt parmesanost.
- Värm stekpannan.
- Lägg ett jämt lager med grönsaker i pannan.
- Stek lugnt i ca 5 minuter.
- Sväng röstin försiktigt och stek tills klar.
- Till servering strö svartpeppar och hackad bladpersilja på röstin.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.