Rotsak-paprikarösti
Till servering strö svartpeppar och hackad bladpersilja på röstin.

Ingredienser
2st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
4st | Fasta inhemska potatisar |
1st | Palsternacka |
200g | Riven parmesanost |
1tsk | Salt |
Svartpeppar från kvarn | |
Färsk bladpersilja | |
Ryps eller rapsolja till stekning |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Vardagsmat Fest |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Stekt |
Gör så här:
- Blanda de rivna rotsakerna och paprikorna.
- Krydda med salt.
- Tillsätt parmesanost.
- Värm stekpannan.
- Lägg ett jämt lager med grönsaker i pannan.
- Stek lugnt i ca 5 minuter.
- Sväng röstin försiktigt och stek tills klar.
- Till servering strö svartpeppar och hackad bladpersilja på röstin.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.