Rustik tomatsoppa
Tomatkrossen ger soppan djupröd färg och de färska mogna Närpestomaterna ger soppan en mjuk och behaglig smak.

Ingredienser
500g | Färska mogna Närpestomater |
2st | Schalottenlökar |
2st | Vitlöksklyftor |
50g | Kalamataoliver |
5g | Färsk timjan |
5g | Färsk basilika |
0,5dl | Olivolja |
500g | Krossade tomater |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
1dl | Vatten |
2,5dl | Matgrädde |
1msk | Socker |
Salt | |
Vitpeppar |
Portioner
Gör så här:
- Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
- Finhacka lök och vitlök, likaså oliver, timjan och basilika.
- Fräs i olivolja, häll på krossade tomater, buljongtärning och vatten.
- Låt småkoka ca 10 min, tillsätt grädde och låt koka upp, smaka av med salt, socker och vitpeppar.
- Vill man ha soppan mera slät så kan man gott mixa den med stavmixer eller med kannmixer.
- Servera med ett ljust, gott bröd.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.