Salaatti
Ruokaisa salaatti, jonka voi tarjoilla buffetissa tai syödä terveellisempänä lounassalaattina. Salaatista saa vegaaniversion jättämällä tai vaihtamalla parmesaanijuuston.

Linssit | |
1,25dl | Beluga linssejä, raakoja |
2,5dl | Vettä |
0,5tl | Suolaa |
Munakoiso | |
1kpl | Munakoiso |
2rkl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Salaatti | |
1pussi | Jääsalaattia |
0,5ruukkua | Viinisuolaheinää |
1dl | Tuorepinaattia |
10kpl | Retiisiä |
30g | Parmesaani juustoa (jätä pois saadakseni vegaani vaihtoehto) |
Tarjoiluun | |
Vegaaninen majoneesi ja liraus soijakastiketta |
- Huuhdo beluga linssit kylmällä vedellä.
- Keitä suolatussa vedessä n 20 minuuttia, anna sen jälkeen jäähtyä.
- Leikkaa munakoiso noin 1cm paksuiksi viipaleiksi, levitä esim. leivinpaperille, suolaa ja anna vettyä 20-30 minuuttia.
- Siivilöi oliiviöljyllä, paista kuumassa grillipannussa niin saat hienon grillikuvion pintaan, anna jäähtyä.
- Leikkaa jäävuorisalaatti karkeasti, pese yhdessä viinisuolaheinän ja pinaatin kanssa.
- Pese retiisit ja viipaloi ohuiksi, myös parmesaanijuusto.
- Aseta salaattisekoitus isolle lautaselle ja laita päälle linssit, karkeita paloja grillattua munakoisoa, parmesaanijuustoa ja retiisit.
- Tarjoile salaatti sellaisenaan tai vegaanisen majoneesin kera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.