Kasvisreseptit

Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar

En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
(0)
Tulosta
Kål
0,5Rödkål
1Havssalt
2Fänkålsfrön
Svartpeppar från kvarn
Salladssås (vinägrett)
2Dijonsenap
4Citronsaft
1dlOlivolja
0,5dlSolrosolja
0,5Vitlöksklyfta
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Tillbehör
1dlTorkade havsalger
1Dill kvistar
  1. Skiva kålen tunt med en köksmandolin.
  2. Blanda ingredienserna till salladssåsen i en skål.
  3. Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål tillsätt salladssåsen. Blanda väl.
  4. Blötlägg algerna tills de är saftiga.
  5. Blanda alla ingredienser i ett vitt kärl och lägg upp i serveringsskålar.
  6. Servera med ätpinnar – för en mer exotisk upplevelse.
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.