Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar
En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.

Kål | |
0,5st | Rödkål |
1tsk | Havssalt |
2tsk | Fänkålsfrön |
Svartpeppar från kvarn | |
Salladssås (vinägrett) | |
2msk | Dijonsenap |
4msk | Citronsaft |
1dl | Olivolja |
0,5dl | Solrosolja |
0,5st | Vitlöksklyfta |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarn | |
Tillbehör | |
1dl | Torkade havsalger |
1knippe | Dill kvistar |
- Skiva kålen tunt med en köksmandolin.
- Blanda ingredienserna till salladssåsen i en skål.
- Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål tillsätt salladssåsen. Blanda väl.
- Blötlägg algerna tills de är saftiga.
- Blanda alla ingredienser i ett vitt kärl och lägg upp i serveringsskålar.
- Servera med ätpinnar – för en mer exotisk upplevelse.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.