Kasvisreseptit

San Marzano pastasås

San Marzano tomaten är den bästa tomaten för varma rätter, så till den här pastasåsen är den helt perfekt.
(0)
(3735)
Ingredienser
Tulosta
4stSan Marzano tomater
2stvitlöksklyftor
0,5dlolivolja
1tskharissa kryddpasta
0,5dltomatpuré
1mskvitvinsvinäger
1mskhonung
1dlvatten
1tsksalt
250spagetti
Till servering:
färsk basilika
parmesanost
Portioner
Kategorier
Maträtt
Pasta
Huvudrätter
Specialkost
Mjölkfri
Säsong
Vardagsmat
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
30-60 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Skär tomaterna i små tärningar. Skala lök och vitlök, finhacka.
  2. Fräs dem i stekpannan i het olivolja blanda i harissa, tomatpuré, vitvinsvinäger och honung.
  3. Häll på vatten och låt puttra 6-7 minuter, tills såsen tjocknat.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, blanda såsen och pastan i stekpannan.
  5. Servera med färsk basilika och hyvlad parmesanost.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.