San Marzano pastasås
San Marzano tomaten är den bästa tomaten för varma rätter, så till den här pastasåsen är den helt perfekt.

Ingredienser
| 4st | San Marzano tomater |
| 2st | vitlöksklyftor |
| 0,5dl | olivolja |
| 1tsk | harissa kryddpasta |
| 0,5dl | tomatpuré |
| 1msk | vitvinsvinäger |
| 1msk | honung |
| 1dl | vatten |
| 1tsk | salt |
| 250 | spagetti |
| Till servering: | |
| färsk basilika | |
| parmesanost |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Pasta Huvudrätter |
| Specialkost | Mjölkfri |
| Säsong | Vardagsmat Skördetid |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Skär tomaterna i små tärningar. Skala lök och vitlök, finhacka.
- Fräs dem i stekpannan i het olivolja blanda i harissa, tomatpuré, vitvinsvinäger och honung.
- Häll på vatten och låt puttra 6-7 minuter, tills såsen tjocknat.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, blanda såsen och pastan i stekpannan.
- Servera med färsk basilika och hyvlad parmesanost.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







