Kasvisreseptit

Vegansk italiensk gryta

Den italienska grytan är en lätt en kastrullers rätt. Ifall att den önskas glutenfri så går detta använda glutenfri spagetti.
(0)
Tulosta
2stLökar
2stVitlöksklyftor
Olja
1tskPaprikapulver
0,5tskChilipulver
2mskTomatpuré
2dlMörkt sojakross
2dlVatten
800gKrossade tomater
1stGrönsaksbuljongtärning
200gSpagetti
1stPaprika
100gFrysta ärter
100gFryst majs
Salt
Svartpeppar
Färsk basilika
  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Värm en skvätt olja i en kastrull och fräs löken några minuter.
  3. Tillsätt vitlöken, paprikapulvret, chilipulvret och tomatpurén, fräs en stund till.
  4. Tillsätt sojakrosset i kastrullen och stek en stund till.
  5. Häll då i vatten, ca 1/2 dl åt gången och låt det sojakrosset suga i sig.
  6. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och den avbrutna spagettin.
  7. Värm tills det kokar och låt puttra på låg värme ca en halv timme till att spagettin är klar.
  8. Rör om ibland så att inte spagettin fastnar i botten eller i varandra.
  9. Skär paprikan i mindre bitar och lägg till den i grytan i slutskedet av tillagningen.
  10. Tillsätt till slut ärterna och majsen och låt dem tina och bli varma.
  11. Krydda grytan med salt, svartpeppar och färsk basilika.
HH
:Hanna Hurtta
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.