Kasvisreseptit

San Marzano Pizza

Upplev Italiens autentiska smak med vår San Marzano-pizza! Denna pizza använder äkta San Marzano-tomater från Närpes, kända för sin naturliga sötma och rika smak. En tunn botten, bakad i ugn eller på sten, ger en härligt krispig kant och en mjuk och saftig insida. San Marzano-pizzan är det perfekta valet för vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Prova vårt recept och njut av äkta italiensk pizzalycka! Buon appetito!
(0)
(2488)
Tulosta
320gpizzamjöl (Nascosto)
10gfärsk jäst
2tskhavssalt
2,2dlkallt vatten
San Marzano tomatsåsen:
400gSan Marzano tomater
4dlvatten
0,5dlolivolja
1stfinhackad gul lök
1msktorkad oregano
2tsktorkat vitlökspulver
0,5tsksalt
socker
svartpeppar
Pizza fyllning:
200gfärsk mozzarella, skivad och avrunnen
150griven mozzarella
1ststrimlad rödlök
100gpepperoni
50grucola
  1. Börja med att tillreda pizzadegen.
  2. Lös upp jästen i det kalla vattnet.
  3. Tillsätt salt och pizzamjöl. Knåda degen i 10 minuter.
  4. Dela degen i två delar. Knåda ut luftbubblorna ur degbollarna.
  5. Forma till bollar. Lägg i lufttät behållare och ställ i kylen över natten.
  6. Tillred sedan tomatsåsen.
  7. Värm en kastrull. Tillsätt olivolja, gul lök och San Marzano tomater och fräs i några minuter.
  8. Tillsätt vatten. Låt sjuda på svag värme tills det är klart. Mixa till en slät sås.
  9. Om såsen är för lös, reducera genom att koka bort lite vätska. Såsen ska vara något tjockare än en purésoppa.
  10. Smaka av såsen med oregano, vitlökspulver och salt.
  11. Tillsätt socker och svartpeppar efter smak. Låt såsen svalna.
  12. Nästa dag tillred pizzorna.
  13. Värm ugnen till 250°C och två bakplåtar.
  14. Öppna degarna för hand med hjälp av till exempel mannagryn. Lägg degarna på bakplåtspapper.
  15. Fyll pizzorna genom att först breda ut ett tunt lager San Marzano tomatsås. Lägg sedan pepperoniskivorna och den strimlade rödlöken jämnt fördelat.
  16. Strö över den rivna mozzarellan och hälften av den färska mozzarellan. Flytta pizzorna till de heta bakplåtarna i ugnen.
  17. Baka i cirka 10 minuter, eller tills pizzan är som du vill ha den. Ta ut ur ugnen.
  18. Lägg på rucolan och resten av mozzarellan. Njut.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.