Sellerisoppa med vildplockad svamp
Det finns utmärkt inhemsk rotselleri som är billig och smakrik – en utmärkt råvara i vegetariska rätter!
Soppa | |
1dl | Solrosolja |
4st | Schalottenlökar |
4st | Vitlöksklyftor |
0,25kruka | Timjan |
0,5st | Rotselleri |
1msk | Vitvinsvinäger |
1liter | Grönsaksbuljong |
2dl | Kokosgrädde |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarnen | |
Svamp | |
4msk | Olivolja |
2dl | Vildplockad svamp |
1st | Lökstjälk |
1msk | Persilja, finhackad |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarnen |
- Soppa
- Börja med att skala och hacka schalottenlöken tunt. Skiva vitlöken och hacka den smått.
- Sätt solrosolja i en stekpanna eller gryta och tillsätt schalottenlök, vitlök och timjan, stek i ca 10 minuter tills de är mjuka.
- Skala och tärna rotselleri. Tillsätt i lökblandningen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt vitvinsvinäger. Låt koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt kokosgrädden. Krydda med salt och peppar.
- Låt puttra ungefär en halv timme på låg värme tills sellerin är helt mjuk och mosa härligheten till en sammetslen soppa med blender.
- Svamp
- Stek svamp och lök mjuka i olja i en stekpanna, tillsätt persilja och kryddor.
- Blanda svampen med soppan just innan servering.
- Servera med ett nybakt gott bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.