Kasvisreseptit

Sellerisoppa med vildplockad svamp

Det finns utmärkt inhemsk rotselleri som är billig och smakrik – en utmärkt råvara i vegetariska rätter!
(0)
Tulosta
Soppa
1dlSolrosolja
4stSchalottenlökar
4stVitlöksklyftor
0,25krukaTimjan
0,5stRotselleri
1mskVitvinsvinäger
1literGrönsaksbuljong
2dlKokosgrädde
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Svamp
4mskOlivolja
2dlVildplockad svamp
1stLökstjälk
1mskPersilja, finhackad
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
  1. Soppa
  2. Börja med att skala och hacka schalottenlöken tunt. Skiva vitlöken och hacka den smått.
  3. Sätt solrosolja i en stekpanna eller gryta och tillsätt schalottenlök, vitlök och timjan, stek i ca 10 minuter tills de är mjuka.
  4. Skala och tärna rotselleri. Tillsätt i lökblandningen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt vitvinsvinäger. Låt koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt kokosgrädden. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt puttra ungefär en halv timme på låg värme tills sellerin är helt mjuk och mosa härligheten till en sammetslen soppa med blender.
  7. Svamp
  8. Stek svamp och lök mjuka i olja i en stekpanna, tillsätt persilja och kryddor.
  9. Blanda svampen med soppan just innan servering.
  10. Servera med ett nybakt gott bröd.
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.