Kasvisreseptit

Shakshuka med paprika och körsbärstomater

En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
(0)
Tulosta
1stNärpes Grönsakers röd paprika
1stNärpes Grönsakers gul paprika
1stRödlök
3stVitlöksklyftor
2msk Olja
500gTomatkross
1,5tskSalt
1,5tskSpiskummin
1tskPaprikapulver
1krmSvartpeppar
200gNärpes Grönsakers körsbärstomater
4stÄgg
Färsk koriander eller persilja till dekoration
  1. Skär paprika i bitar.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök.
  3. Stek i en stor stekpanna med valfri olja i några minuter.
  4. Häll över tomatkross och rör ner alla kryddor.
  5. Lägg även till hela körsbärstomater.
  6. Gör fyra små “gropar” i grytan och kläck i äggen.
  7. Låt shaksukan puttra under lock i ca 10 minuter.
  8. Äggulorna får gärna vara krämiga.
  9. Toppa med färsk koriander eller persilja och servera rätten med sallad och ris.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.