Kasvisreseptit

Shakshuka med paprika och körsbärstomater

En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
(0)
Tulosta
1Närpes Grönsakers röd paprika
1Närpes Grönsakers gul paprika
1Rödlök
3Vitlöksklyftor
2Olja
500gTomatkross
1,5Salt
1,5Spiskummin
1Paprikapulver
1Svartpeppar
200gNärpes Grönsakers körsbärstomater
4Ägg
Färsk koriander eller persilja till dekoration
  1. Skär paprika i bitar.
  2. Skala och hacka rödlök och vitlök.
  3. Stek i en stor stekpanna med valfri olja i några minuter.
  4. Häll över tomatkross och rör ner alla kryddor.
  5. Lägg även till hela körsbärstomater.
  6. Gör fyra små “gropar” i grytan och kläck i äggen.
  7. Låt shaksukan puttra under lock i ca 10 minuter.
  8. Äggulorna får gärna vara krämiga.
  9. Toppa med färsk koriander eller persilja och servera rätten med sallad och ris.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.