Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili
Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.

Ingredienser
Bovete | |
2dl | Bovetegryn |
5dl | Grönsaksbuljong |
1kruka | Dragon |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarn | |
Svamp | |
400g | skogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling) |
8msk | Solrosolja |
4st | Vitlöksklyftor |
2tsk | Färsk timjan |
Lakritspulver | |
Chiliflingor | |
1dl | Vitt vin |
2dl | Grönsaksbuljong |
1påse | Frysta ärter |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri Laktosfri Mjölkfri |
Säsong | Vardagsmat Fest Skördetid |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Bovete
- Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
- Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
- Svamp
- Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
- Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
- Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
- Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
- Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.