Kasvisreseptit

Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili

Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.
(0)
Tulosta
Bovete
2dlBovetegryn
5dlGrönsaksbuljong
1Dragon
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Svamp
400gskogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling)
8Solrosolja
4Vitlöksklyftor
2Färsk timjan
Lakritspulver
Chiliflingor
1dlVitt vin
2dlGrönsaksbuljong
1Frysta ärter
  1. Bovete
  2. Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
  3. Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
  4. Svamp
  5. Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
  6. Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
  7. Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
  8. Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
  9. Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.
ST
:Sami Tallberg
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Kopioi linkki
Tulosta
Tulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.