Sommarpasta med mozzarella och körsbärstomater
Snabbt och enkelt, en skön sommarpasta!

1ask | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
Spagetti | |
1pkt | Bufala mozzarella |
5st | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Olivolja |
0,5st | Citron, saften |
1kruka | Basilika |
Svartpeppar | |
Salt |
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Värm stekpannan till medelvärme, tillsätt olja, de halverade körsbärstomaterna och den hackade vitlöken.
- Låt tomaterna och vitlöken mjukna i pannan i lugn och ro, se upp så att inte vitlöken bränns.
- Sila pastan som kokats till al dente, spara litet av kokvattnet.
- Blanda pasta, tomat och vitlöksblandningen i kastrullen.
- Mal rikligt med svartpeppar ovanpå och tillsätt salt vid behov.
- Tillsätt mozzarella bitarna och färsk basilika, och kanske en skvätt olja och till sist citronsaften och cesten.
- Servera genast.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.