Stekt ris med jordnötssmörsås

2dl | Ris |
Grönsaker (lök, paprika, broccoli, blomkål, bönor, linser m.m.) | |
2msk | Sesamfrön |
1st | Färsk chili |
Färska örter | |
Olja för stekning | |
Jordnötssmörsås | |
1msk | Jordnötssmör |
1msk | Sesamolja |
0,5msk | Olivolja |
1st | Lime frukt, saften |
1msk | Soja |
1tsk | Chilisås |
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka grönsakerna. Värm stekpannan och tillsätt oljan.
- Tillsätt grönsakerna i stekpannan och fräs dem en liten stund.
- Tillsätt riset och lite olja om det behövs.
- Gör jordnötssmörsåsen genom att blanda alla ingredienser, smaka av och krydda vid behov.
- Portionera riset på tallrikarna. Tillsätt grönsakerna, färska örter, chili och sesamfrön ovanpå portionen.
- Servera med jordnötssmörsåsen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet.