Kasvisreseptit

Svampfrestelse

Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
(1)
(1624)
Ingredienser
Tulosta
1kgPotatis
10cmPurja
1stSolo vitlök
300gSvamp, valfri
1knippePersilja, litet
40gSmör
Salt, vitpeppar
6dlMatgrädde, 15%
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Säsong
Vardagsmat
Halloween
Fest
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(1)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.