Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
1kg | Potatis |
10cm | Purja |
1st | Solo vitlök |
300g | Svamp, valfri |
1knippe | Persilja, litet |
40g | Smör |
Salt, vitpeppar | |
6dl | Matgrädde, 15% |
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
- Finhacka purjo och vitlök.
- Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
- Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
- Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
- Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
- Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
- Servera med lingonsylt och färska tomater.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.