Svartböns-quesadilla
Quesadillas som snabbt och enkelt steks i panna. Fylldning med svartbönor, avokado och ost.

Ingredienser
2burkar | Svartbönor |
1burk | Tomatpuré |
1st | Lök |
Vitlöksklyfta | |
Spiskummin | |
Salt | |
Peppar | |
2st | Avokado |
8st | Tortilla (mjuka) |
Ost |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri |
Säsong | Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Stekt |
Gör så här:
- Stek löken och vitlöken i panna.
- Tillsätt svartbönorna som kan mosas på förhand.
- Tillsätt tomatpurén.
- Krydda med tex spiskummin, peppar och salt.
- För starkare smak tex shiracha.
- Tillred till att den blir passligt tjock.
- Ta en ren panna och lägg en tortilla i den, bred ut bönsås på ca halva.
- Lägg på även riven eller skivad ost och en halv avocado som tärnats.
- Tortillan viks halv, då får en till plats bredvid.
- De vikta tortillorna steks till att de får lite färg och blir knapriga.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.